Ahad, 28 Jun 2015

keluar darah.....haid @ darah penyakit???

Assalamualaikum..

Last period 7/6/2015
Cycle period tetap 28 hari..kadang2 awal atau lambat sehari
Next cycle period sepatutnya 5/7/2015

Tapi.........sebaliknya yg berlaku.....

21/6 keluar darah..kat panties xda..tp bila sy kencing tgk bowl terkejut..warna merah...sy xbgtau suami. Dok diam2....

24/6 keluar balik darah..coklat2 mcm nak hbs period tu..bau nya pulak mcm xda bau darah haid..entah la..masa ni da risau...xbgtau suami..dok diam3...

27/6 keluar lagi darahhhh...bnyk cket berbanding 21 n 24hb tu...coklat2 juga..bau bukan darah haid..xboleh jadik..kena bgtau suami..dia ajak g klinik sy yg xnak..malas la...so tggu je la 5hb 7..dtg ke x haid nti....kalau xdtg mksudnya period sy dtg awal la kot kan..kalau dtg haid, mksudnya darah penyakit.....apa pon sy tetap berpuasa mcm biasa..dah rujuk dgn ustzah..lagipon sy pernah jd mcmni masa lps failed ivf hrtu..3 cycle tunggang langgang..pastu ok balik dah.

....sy x buat apa2 treatment pon.makan ubat pon x. Makan vitamin pon x....xjaga makan ada la..sekarang semua makanan sy sebat...

Alahai..apa lg la masalahnya ni...hmm

Wassalam

4 ulasan:

  1. saya pernah jadi macam Noli ni tapi masih dlam likungan 15 dari 1st day period. Biasanya tu disebabkan masalah hormon kita. jangan risau, in shaa Allah tak ada apa.

    pasal makan tu memang kena jaga sebab ia beri kesan pada cycle period dan hormon kita. Jangan sebat semua ye. tu yang hormon lari tu. hihi

    BalasPadam
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
  3. Lme akak xupdate blog

    BalasPadam
  4. Sy kira bleeding kira2 14 hari sblm expected date of period, kan? Mungkin ovulation bleeding. Could be sign of good fertility.

    BalasPadam

Pengikut