Isnin, 15 Jun 2015

plan ivf yg akan datang..

Assalammualaikum...hi semua..lama sungguh x drop entry baru sejak oktober 2014, atau lebih mudah, senyap sunyi sejak gagal ivf....harapan conceive utk prcubaan pertama ivf nampaknya xmembuahkan hasil walaupun gred embrios yg dimasukkan adalah yg terbaik...Allah maha mengetahui s3gala-galanya..memang tersangat kecewa, air mata ni xhenti2 mengalir bila mengenangkan nasib...sampai skrg kalau diingat2kan semula kenangan terpaksa melalui IVF , memang xsangka...xsangka sy ada dan boleh kumpul duit sebnyk itu ( 30k+++) utk ivf...

Sekarang, sy masih berusaha mengumpul duit...kalau diizinkan Allah s.w.t, sy nak beralih arah pula ke metro klang utk ivf. kosnya xlah semahal kos ivf di phkl...kalau fresh ivf rm14800 termasuk ubat2, konsultstion doctor, opu, caj ward sehingga lah hari et, semuanya dah termasuk dlm pakej rm14800 tu....memandangkan sy ada lg 2 embrio yg di freeze di phkl, metro kata bole bawa ke metro kalau nak buat fet...kos fet di metro ialah rm 6500 termasuk ubat2, konsultstion doctor hinggalah et. Harganya pon acceptable la..masih ok lg kalau nak banding dgn phkl..

Sy masih lg merancang2...timbang balik mana yg ok memandangkan duit pon mcm air, cepat je hbs..buat masa skrg sy pilih metro klang utk 2nd ivf ataupun fet..doktornya (dr tee) pon pakar juga .semuanya kalau diizinkan Allah.

Sy nak minta pendapat rakan2 blog yg sudi berkongsi jika ada tempat/hospital lain yg lebih murah kosnya, mungkin sy pertimbangkan juga.

Terima kasih yg mendoakan dan menanti entry terbaru sy ni..lama menyepi sbb agak kecewa dgn kegagalan ivf yg pertama dl...sekian

9 ulasan:

  1. salam....nak tanya...di Metro Klang Dr. Tee akan buat et pada day 3 ke day 5 ye....sbb tengah servay gak tempat nak buat ivf...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wassalam along...dr tee buat et day 3..tu yg kawan sy bgtahu la...pengalaman dia..sy xda pngalaman lg ivf kat metro..:))

      Padam
  2. noli, tmcfertility kat puchong pon tgh offer ivf package. lebih kurang mcm kat metro. i dapat flyers from a ttc friend. bleh tgk web dia kot... tmcfertility.com

    smg Allah murahkan rezeki and beri kekuatan utk noli terus mencuba ya :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq ST...inshaAllah noli pon masih survey2 mana yg ok...tq ye ;)

      Padam
  3. salam.. baru 1st time singgah ni.. if u r under 32 years of age, boleh try IVFku program dekat KL fertility. Pakej start from RM 8999. Under Dr Helena atau Dr. Natasha. U can browse Dr. Natasha blog for more info.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wassalam..sy baru je baca2 program ivfku ni...menarik juga..tp macam xlayak je..sbb sy ni telur xbnyk..dos ubat kena tnggi...kat phkl hrtu pon dr adilah tmbh ubat nk bg folikel bnyk..masa opu dpt 7..yg matang cuma 4...apa pon alhamdulillah..tq ya bgtahu tntng program ni...sy boleh share dgn kawan2 yg lain :))

      Padam
  4. Salam noli..semoga urusan noli dipermudahkan..akk buat di jb kos around 20k fresh n 8k fet..transfer day 3 embies

    BalasPadam
  5. Sis.. knapa tak cuba di HKL. Bawah 5k. Bawa semua maklumat rawatan sebelum ni jumpa pakar di HKL.

    BalasPadam
  6. Salam, sekadar berkongsi, FET dia Sunfert dalam rm4000-4500.

    BalasPadam

Pengikut