Isnin, 21 November 2016

sayang sayang semua sihat?

Assalamualaikum syg2 semua...sy minta maaf banyak2 sbb xda update apa2 tentang treatment terakhir FET di Metro Klang awal tahun 2016...ok.sebenarnya FET kat Metro hrtu GAGAL..embrio dr PHKL di bawa ke Metro ada 2..tp masa thaw tu 1 xberkembang...yg lagi satu tu pon xberapa nak cantik masa thaw tp Embriolgst kata ada harapan...masa treatment FET sy pilih Dr Tee...ada lg sorang Dr lelaki India...dia pon ok...ada yg bertanya kenapa sy buat fet kat metro? knpa xbuat kat PHKL under Dr Adilah juga? berapa kos IVF/FET kat Metro Klang? Dr nya ok ke?

so far kalau ikut pengalaman sy FET di Metro Klang dgn Dr Tee, semuanya ok...Dr baik dan penerangan dia semuanya kita faham (maybe sbb da ada pengalaman IVF dgn Dr Adilah sbb tu mudah faham). kita bgtau je dgn dia apa yg kita nak buat. terus ckp sy nak buat FET. Dr Tee xda masalah, dia boleh buat. tempoh menunggu pon xlama sbb xramai org...dtg pukul 8 pagi..dapat jumpa Dr pkl 8.30pagi...pkl 9 da hbs...cuma kena jumpa embriologst lah lama cket...dia bagi penerangan dari segi risiko, harga dan segala2nya tentang prjalanan FET nti...semua diselesaikan oleh pihak Metro...sy cuma kena pergi PHKL semula utk sign surat setuju transfer embrio..kos transfer pon termasuk dlm kos FET RM 6500 bersih semua sekali trmasuk ubat2 yg perlu dimakan, di inject...bagi saya metro Klang sangat ok.

saya pilih FET kat Metro Klang pon sebab duit xda...bajet cuma ada 7k...kalau nak buat kat PHKL 7k mmg la xcukup...tu pon dah freez 2 tahun..kena byr rm 2k utk freez...sy bertukar sbb duit....duit xcukup dan xnak tanggung kos freez lama2 kat PHKL tu...serba serbi mahal belaka...

sekarang ni rasa nak bermula semula IVF tp nak buat kat mana masih lg difikir2kan. nak buat kat Metro Klang jauh juga nak ke sana.. PHKL mmg sy dah reject awal2 sbb mahai sgt..sy ada terbaca satu pakej IVF kasih dlm group endometriosis under sunfert, mugkin kawan2 yg ada pengalaman buat treatment kat sini www.sunfert.com atau ivfkasih.com.my boleh bg cadangan or pndangan. terimas kasih semua kerana bg sokoangan dan semangat walaupun kita kenal secara maya dan xpernah jumpa..sy doakan sayang2 semua juga xputus asa wlpun kadang kala perasaan sedih tu dtg...semoga Allah berikan kita kekuatan utk tempuh liku-liku kehidupan pd masa2 akan datang dgn penuh Redha...Assalamualaikum.






4 ulasan:

  1. Assalamualaikum...
    Lama sy tk drop komen kat sini.
    Apa pun, sy doakan urusan Yasmin dipermudahkan dan dapat rezeki zuriat sebagaimana diimpikan.

    BTW,
    sy pun ada baca berkaitan IVF kasih tu.. bleh la try.
    Atau, tak mahu try di KL Fertility? Kat situ ada pakej IVFku utk yg umur below 30.
    Sy patient Doc Tasha di KL Fert. And Alhamdulillah, dengan izin Allah, treatment sy dgn Doc Tasha dipermudahkan n dah bersalin bulan Jun tu hari. Tp sy bukan buat IVF.

    BalasPadam
  2. Sy pernh buat ivf di metro klang..alhamduliallah berjaya..skrg tgh berusaha kumpul duit utk 2nd ivf.plan nk buat di metro klang gak..under dc tee..lgpun skrg ada package ivf mini dan ivf permata..kos nye dlm 7.5k..doakan sy ye

    BalasPadam
  3. Nak tanya package ivf mini dan ivf permata ada syarat- syarat tertentu ke?

    BalasPadam
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam

Pengikut