Sabtu, 30 November 2013

~temujanji iui, on clomid n pakar perbidanan dan sakit puan RAJA !!!


Assalammualaikum...hmmm..tak tahu nak bermula dari mana..bnyk sangat cerita nak dicoretkan kat sini tapi tapi kan...malasnya nak menaip...taip cket pastu save draft...haha...kadang-kadang seminggu, sebulan xberedit2 (ehh..betul ke bahasa)  lastly terus delete n taip baru...korang pon pernah buat kan ? ke aku je yg perangai begini? hehe..whatever...

hari ni dah cd 2..cyle period last month 29, b4 that 27..ni kira normal ke x sebenarnya ni...hmm...period je, terus call klinik Dr Hamid nak wat temujanji untuk buat iui...memandangkan jumaat period, mcmna la aku nak p hamikkk clomid nun jauhhh kat damansara tu kan, aku plak br je sampai muar lepas seminggu kat KL.sabtu ahad klinik tutup..kalut sekejap then kakak misi suh p mana2 klinik maternity n beli clomid 10 biji...kakak misi set kan tarikh utk scanning, cek telur bagai pada 13.12.2013..memandangkan tu hari Jumaat, aku prefer nak buat pagi..done kat situ..kepala pening plak la nak cari kat mana clomid ni..risau dah..teringat klinik Tey Maternity kat Muar tu..sebab satu2nya klinik maternity yg aku tau kat muar tu je la...ade ke klinik lain?? aku pon call la klinik Tey pkl 2.30pm, nurse c*** yg jawap...aku pon explain la yg aku nak beli clomid 10 biji, boleh ke...korang tahu hape yg dia jawap? sangat la rude okey..tone suara dia memang xpuas hati betul dgn aku...apasal hah..aku tnya elok je...agaknya dia tgah period kot? br lepas gaduh dgn bf ke, suami ke? ke baru lepas kena marah dengan Dr Tey or Dr Yow sebab curi tulang???
ni perbualan aku dgn dia: lebih kurang mmni la yg aku ingat:

aku: hello..
nurse rude: hello...
aku: hello nurse..selamat petang...sy nak tanya, boleh ke saya beli clomid kat klinik ni?
nurse rude: kenapa u nak beli? u buat rawatan di mana? kenapa nak beli kat sini??

(aku tergamam dah bila dia cakap ni dgn nada yg agak kasar n xpuas hati, aku relax n try la cover suara, padahal dah merah padam muka aku...suami pon dengar nurse tu ckp apa, terus kerut dahi)...

aku: macamni nurse, sy bukan suka2 hati nak beli clomid tu,,,sy pernah buat rawatan kat klinik Tey..tapi sekarang sy buat rawatan di Damansara but by tomorrow sy kena makan clomid tu...tapi nak ke sana jauh la nurse..Dr suh beli kat mana2 klinik maternity...

(nurse ni masih xfaham n ulang balik ayat yg sama jugak)
nurse rude: u bukan pesakit sini..kalau u buat rawatan kat sana, kenapa nak beli ubat sini...then kalau u kata tadi u pesakit Tey, kenapa u buat rawatan kat tempat lain? bla bla bla....

aku??? aku dah hahadoi tepuk dahi...blurrrr dah ni...tp aku kena jugak dapatkan clomid ni..so aku tanya lagi sekali kat nurse tu, boleh ke x aku beli clomid  even aku tau macam xboleh je kan...nurse rude ckp nanti u ckp sendiri dgn Dr...haaaa...kan senang mcmtu..terus pas ke Dr kan senang!! pas2...nurse lain plak yg sambut, dia tanya knpa...aku pon explain la pnjg lebar tapi lastly ape yg dia jawap???..Dr xda...call back dalam 1/2 jam...

hahaha??? aku? emosional?? of kos la dear...penat aku explain panjang2, pas sana pas sini...lastly xdpt jawapan!!! hahadoi lagi sekali...dah pukul 3 pm...aku decide nak pergi sendiri klinik Tey tu...tanya n jumpa Dr face 2 face lg senang nak explain..siap2 menujulah kami ke Muar...sepanjang perjalanan tu, ade je farmasi, berhenti n tanya ada x jual clomid...depa pon xtau clomid tu apa..sah2 la xda jual...dah 3 farmasi aku tanya...nmpak gaya kena la mengadap nurse rude kat Tey nanti....aku dah xsenang hati dah...

tapi...........................

Allah...Allah tolong aku masa tu....tiba2 je aku terpandang satu singboard...signboard ni baru lagi...
aku xpernah tahu pon ada klinik sakit puan selain Tey kat Muar ni...serius xtau...hati masa ni excited...tapi masih risau kalau xdpt beli gak...masuk2 klinik ni tanya nurse India...lembut je suara dia menyambut kami dtg...aku pon explain la apa yg patut...dia jawap relax je..adik tau kan cara nak makan semua? sebelum ni pernah ambil clomid? pastu dia kata boleh kalau nak beli..xda masalah..dia pon bagi clomid 10 biji n bayar rm20..seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...senang kan? aku sempat gak la melilau mata tgk sekeliling klinik tu...macam dah lama..tp aku xpernah tau plak...huhuhu...
ni ada kat pintu masuk klinik..sesiapa yg nak g klinik ni boleh la contact no tu..
...betul2 sebelum Hospital Muar kalau dari Pagoh...
syukur Alhamdulillah...hati rasa riang sangat...walaupun perut tga krem...sengugut!!! keluar2 terus snap gmbar ni...fuhhh...so usaha bulan ni ialah iui...aku ada jugak order lumiglow...dah smpai semalam...tapi memadangkan aku xda kat umah, posmen suh amik barang tu kat pjbt pos Isnin ni...semoga Allah mudahkan urusan kami nak buat iui nanti..usaha terakhir tahun ini...sekian...Wassalam

14 ulasan:

  1. Awak dah pregnant x? Sy buat rawatan di dc Raja.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam lily..xda rezeki lg..awak buat kat raja ni ke?? Awak org mana ye??

      Padam
    2. Salam lily..xda rezeki lg..awak buat kat raja ni ke?? Awak org mana ye??

      Padam
    3. wsalam kak,maaf dah lama baru perasaan,sy bunga lily jgak yg kt attas tu.hehe.tahun 2014 sy buat rawatan kt Raja.circle makan clomid yg kali ke 3 trus ada baby.Alhamdulillah.. now baby dah 1 tahun da.

      Padam
  2. Salam..nak tanya..saya ada masalah penyakit kelamin. Mcm mana cara naknhilangkan ye?boly sugestkn x apa y perlu sy buat n ubat y sesuai untk hilangkan..

    BalasPadam
  3. Sy mmg slalu buat scan kat klinik raja.. service awesome.. memandangkan staff hosp, bayaran pon murah.. mlm td sy try pergi ke tay.. dah lah kne tnggu 3 jam utk scan shj sbb main walk in tak booking.. so sy kne lah tnggu smpai nama dipanggil.. nurse kat sne mmg rude.. geramnya ya ampun.. pastu doc buat scan mcm nk x nk je.. ade ke sy dah nak deliver pon still prescribed kalsium.. sy dtg nk buat scan nk tgk keadaan baby okay tak.. mmg sgt x pyh pergi lah tay tu.. nama je gah.. tp service hampeh... smpai skrg skt hati je dgn service kat sne...

    BalasPadam
    Balasan
    1. DR ramesh di kpj muar sgt baik..ada 5D scan lagi

      Padam
  4. Salam..saya n hubby ada dh dua anak..memandangkan sy opret kedua2 nya so chances sy nk anak ramai tipis..kami rncg nk anak kembar..cn susah la nk dptkan clomid..sapa nk layan kalo sy aply nk kembar kalo wat rwatan di hospital gomen..so boleh ke dptkan clomid tanpa jmpa doc..sy tau cara makann clomid sbb kak ipar pnh mkn jugak..boleh xplen?

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam.rasa nya clomid xboleh makan suka2,kene pada saranan doctor.klau makan suka2 hati,boleh dpt cyst nanti.

      Padam
  5. Clomid tu ubat mcm mn??knp ssh nk jual di mana2 klinik?

    BalasPadam
  6. Knp lain2 tmpt klinik takut nk jual ubat clomid???bahaya ke

    BalasPadam
    Balasan
    1. Clomid ubat utk kesuburan..memang bahaya kalau ambil tanpa nasihat atau preskripsi DR.

      Padam
    2. Assalam... bachok Norfaizah, bl due? Sy pun bcdg nk bsalin d kpj muar... tp sy takut kalo kena caeser, almaklum hosp private suka cara tu...huhu

      Padam
  7. Boleh tanya raja specialist nie lau besalin doc perempuan @ laki?
    Ada tak kat muar specialist doc perempuan untuk bersalin tolong info tq.

    BalasPadam

Pengikut