Isnin, 13 Oktober 2014

period ting tong lps ivf

ASsalammualaikum w.b.t
rakan2 maklum yg ivf saya nampaknya gagal..yes..ini ivf pertama kami dan nampaknya masih belum ada rezeki...selepas ivf failed,,13hb 9 period berketul2 keluar dan darah mmg bnyk..heavy flow 4 hari.sehari 3 kali juga tukar pad...tempoh peyed pon pnjang 7 hari juga baru bersih..tapi period sy dah jd haywire nampaknya skrg...start 1hb 10 bersamaan cd 18, keluar brown spot dan lendir..xbanyak cuma 3, 4 titik je..berterusan dan keluar on off on off sampai ke hari ini (13hb) brown spot masih lg keluar..sepatutnya kalau ikut kiraan normal 28- 30 hari, sy sepatutnya period 11hb 10, tapi fresh blood xkekuar juga..masih lagi brown spot...breast dan pinggang mmg sakit..tanda2 nak period tu 100% ada, tapi xjugak kluar darah...kenapa ye jadi macamni?? Ada sesiapa yg pernah alami masalah mcmni x??,

Sekian, wassalam

14 ulasan:

  1. noli, ada follow up lagi tak dgn doc? kalau risau, pi jumpa doc... anyway, try buat UPT, just in case.... x penah plak experience cm ni right after ivf cycle...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sejak failed hrtu sy xjumpa dr lagi..sbb dr g haji..sy xmo tukar2 dr kalau dah jadi mcmni..takut kalau g ke doctr lain nti jadi hal lain plak..next dr balik nak jumpa..ni dah 2 hari heavy flow tp darah cair xmcm darah haid...sy xbuat upt sbb xrasa pregnnt..huuu

      Padam
  2. sy pun period ting-tong lps gagal ivf...tu biasa sebab masa ivf kita byk injek ubt2 dlm bdn..tu yg period kita terganggu.apapun kena bezakan samaada darah yang keluar tu period ataupun istihadah.kalo istihadah kena solat cam biasa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Owh..awak pon sama ye..harapnya ok lah lepas ni..takut sakit lain plak..
      Ieda lama x nak normal balik period tu?

      Padam
    2. sy dh failed 2x ivf.dan setiap kali gagal memang period tingtong.selalunya lps failed tu period sy akan 3x kuar x menentu dgn cycle 15 ari je.cth.. failed ivf bln 5 ritu.period dtg 8/6-13/6...bersih jap..pastu kuar drh lg 18/6-25/6...bersih jap pastu bleeding lg 30/6-7/7...lps 3x camtu br period back to normal....tp ada waktunya sy solat sbb anggap darah tu istihadah sbb drh kuar bkn dlm tempoh keluar period normal.

      Padam
    3. nampaknya sama la situasi kita ni...hrtu sy period 1hb 10 smpai 17hb 10..lepas tu bersih...tapi hari ni (27hb 10) keluar lagi darah coklat pekat....aduhai...harapnya lepas ni back to normal..tq ieda ^^

      Padam
  3. bersabar lh wahai saudari..semoga saudari diberi kekuatan... insyaAllah akan diberi ganjaran... teruskan usaha dan berdoa.. mungkin blum rezki..

    BalasPadam
  4. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    BalasPadam
  5. Sy mmg bermasalah utk bezakan darah period or istihadah. Sebab nya sy mmg selepas iui 2 kali dulu terus pperiod jd ting tong sampai skrg. Now, sy hanya kira 15 hari suci n 15 hari haid..walaupun darah sebijik darah period sy tetap solat sbb dh lebih 15 hari atau kurang 15 hari suci.

    BalasPadam
  6. Assalam.. Ada update? Saya ni silent reader. Xsabar nak tunggu next update

    BalasPadam
  7. Berjaya pregnant bila buat ivf. Tp x ada rezeki..gugur slps 10 mnggu. Buat erpoc dn period datang slps 18 hari gugur. Brp oama cycle yg sesuai klu nak cuba lg rawatan ivf sbb yg first cycle tak ada xtra embrio

    BalasPadam
    Balasan
    1. subhanallah...bersabarlah ya sahabat...kita cuba lagi...jgn putus asa..kalau dl lps ivf prtama gagal, sy ada tnya dr adilah, dia suh rehat 3 cycle period br on semula treatment..apa pon cuba tnya dr ya... awak buat dgn dr adilah juga?

      Padam
  8. Salam n0li..mlm ni sy terpanggil utk g0ogle ttg rwtn ksuburan n tjmpa bl0g awk ni.ya Tuhan,betapa gigih n kuatnya awk.sy p0n da 3thn kawen.n blum ada rezeki lg..sy blh rasa yg sy ada mslh sbb peri0d sy sgt lama..tp sy tkt nk check.tkt nk terima kenyataan.pd masa yg sama sy rasa d0wn sgt2 bler dpt tahu kwn2 0r sdara mara yg preggy lbh2 lg kal0 d0rg da strt sindir2..sy perlu kwn2 yg senasib utk bk0ngsi cerita n dptkn kata2 nasihat n smgt..blh add sy ke dlm gr0up? 0149813248 . Tini.. Tq.

    BalasPadam
  9. saya pun dh berkahwin selama 3 thn..boley masukkn sy dlm group jgk..0126349524. saya ada masalah abnormal uterus which is didephyls uterus..sy penah dirawat oleh dr adilah dr hamid n skrg sy berawat dgn prof hashim..sbb die ada history patient senasib dgn saya.

    BalasPadam

Pengikut