Selasa, 31 Disember 2013

~gagal lagi...MIL punya rancangan!

Assalammualaikum...
hari ni 31 Disember 2013..esok dah masuk tahun baru rupanya...sekejap je masa berlalu pergi..umur dah masuk 29..anak xda lagi...
result iui baru2 ni GAGAL ! ...redha..menangis juga...
sengugut pon agak teruk period kali ni..menangis teresak2, mengerekot menahan sakit...2 hari period pain ...Ya Allah...xtau nak buat apa lg dengan masalah sy ni..sengugut sengugut...

sabtu ritu g majlis akad nikah sepupu..macam biasa la kan soalan cepumas tu ada je..
....ni dah ada lom ni..(makcik A*** tanya)
.bila sy jawab xda...
eeeeeeeeeeee kenapa xda lagi ni...(dgn suara sinis plak tu)
 menantu dia tga pregnant...gedik2 plak time tu..menyampah tgk!!
luluh hati saya..terus xda mood...lepas makan terus ajak suami balik...
ditambah plak sy tga sengugut time tu...

esoknya hari ahad, balik kampung atuk belah suami..ada kenduri cket sempena makcik dapat baby boy...makcik??? yer...makcik plak yg dapat baby..patutnya aku kan yg muda2 lagi ni...huhu...again..sayu je hati ni...berkesempatan juga pangku baby yg baru lahir tu...huhu...cium bnyak kali...sambil2 tu doa dalam hati semoga satu hari nanti sy pangku baby sendiri..
sedapnya bau baby yg br lahir kan....sebab ramai org masa tu...terpaksa la cover2 cket..nasib baik xmenitik air mata...sempat bergenang je...huhu...
tapi makcik2 n sepupu belah suami ni xla laser mcm makcik A*** belah saya td...
diorg faham malah mendoakan spy kami cepat dapat baby...

nak dijadikan cerita......
MIL punya rancangan....

...tiba2 MIL panggil g dapur...dia suh duduk bersebelahan dengan makcik yg br bersalin ni..apa yg MIL buat?? 
MIL sediakan sepinggan nasi utk saya n sepinggan lagi utk makcik..
.makcik makan cket, n saya pon makan cket sy punya..
lepas tu MIL suh tukar pinggan...means...pinggan saya tadi, makcik ambil, n juga sebaliknya, pinggan makcik sy pula yg ambil....dan habiskan makan...
sambil2 tu, makcik usap2 perut sy n tadah tangan berdoa n caka..
 'semoga awak pon dapat merasa mengandung mcm makcik...
dapat anak yg soleh solehah'....mudah2an berjangkit la...lepas ni awak pula ea..
.wlpun suasana mcm happy, ketawa2...dalam hati Allah je yg tau perasaan time tu...sedih yg amat..sy boleh terima semua ni sbb mereka semua faham...ckp berlapik,,,bertapis..xla laser mcm makcik sy yg A*** tadi..macam lah anak ni kita boleh cipta reka sendiri..boleh beli kat pasar malam or pasar raya...
bila kenduri,semua sepupu makcik2 balik..masing2 sibuk dgn anak2 kecik diaorg..
tukar lampin, main2..lepas tu menangis cari mama n papa dia kan.
sy n suami menumpang kasih je..

atuk pon bg petua!!!
atuk suruh minum air kelapa muda yg warna hijau setiap hari...
aku mengiyakan je...xtau la utk apa...tapi sy memang suka air kelapa muda..so, xda masalah kalau nak suruh minum setiap hari...^^

saya balik dengan perasaan yg tenang...sebab makcik2, sepupu n atuk semuanya mendoakan kami suami isteri dapat anak satu hari nanti...kena usaha..sy pon minta mereka doakan..InsyaAllah...Amin...mudah2an..bukan tahun ni, tahun 2014 ada la tu...

Alhamdulillah...syukur sgt2 sebab Allah menemukan saya dgn MIL yg faham n prihatin...bnyk membantu sy n suami...usaha ke sana sini berubat kampung...
mak sy pula jenis yg xbrapa 'gemar' berubat kg...dia lebih prefer pergi jumpa Doktor...
yg penting DOA mereka...

btw kawan2 semua...selamat tahun baru..
semoga tahun baru nanti ada berita yg mengembirakan buat kita semua,ttcian...
wassalam.

12 ulasan:

  1. Happy New Year Noli, InshaAllah, Dia ada plan lain untuk Noli... Smg tahun 2014 akan menjadikn kita hambaNya yg lebih bersyukur dan taat...Amin...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ~amin..terima kasih ST...InshaAllah..rezeki kita tahun 2014 ni ok...^^

      Padam
  2. Happy new year 2014 Noli...jom terus usaha. Jangan sedih2 sgt okey!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ^^tq atie...InshaAllah..selagi sihat n usaha kumpul duit cket2..xnak give up..usaha selagi termampu ...gambate juga utk atie ^^

      Padam
  3. berdoa dan terus berusaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. InshaAllah muaz...^^ doa dan usaha sampai dapat!!

      Padam
    2. muaz dan isteri juga dah lalui pengalaman ni...amin

      Padam
    3. Owhh...dah dpt baby ea..Alhamdulillah syukur..doakan utk Sy plak...;) ingatkan muaz pompuan..hehe..sorry en muaz..kirim salam dgn wife yer...

      Padam
  4. Moga awak tabah hadapi sume dugaan yg bakal mendatang. Xpe, jgn risau2 sgt, umo awak muda lg baru 29...saya ni dah masuk 36 thn ni, lg sedih.huhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. InshaAllah kak...huhu,,,memang risau sangat...xnak fikir xbole plak...setiap hari memikirkan...

      Padam
  5. Saya pun tahun ni dah masuk 29, dah tiga tahun kawen, belum ada rezeki lg. setiap bulan harap period tak dtg. Tp dtg jugak. Harap bila dpr jumpa de hamid arshat, adalah rezeki anak

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah zara....ada rezeki kita ^^ kita usaha ea...

      Padam

Pengikut